06 maj 2009

"Watt" happen?

Jo...Lejonen vann mot Indianerna igår med 53-43 inför 2693 personer runt ovalen. Det blev lite mera spänning än sist i Motala. Lejonen tog kommandot från början men tappade i tre raka heat i mitten av matchen. Indianerna var tillbaka men de kunde inte stå emot Lejonen denna afton och det blev till slut en marginal på tio poäng.

Banan med det nya luftstaketet har blivit sex meter kortare var på det blev lite nya banrekord under kvällen. Holder slog till redan i första heatet men det som nu gäller är Protasiewicz 64,3 från tredje heatet.

Ruud var tillbaka i laget och öste på bra. Tio poäng samlade han på sig. Men utropstecknet för mig var Dave Watt som var så kass i Motala att man inte hade så stora förväntningar nu heller men 14 poäng och fin fin körning under kvällen imponerade. I synnerhet i fjärde heatet när polackholta passerades. Watts körning gjorde att Lejonen vann reservmatchen. I övrigt gör alla vad de skall utom Jedrzejak som nollar. Han var inte nöjd heller och tränade och testade efteråt ett par varv.

Simon Gustavsson bröt nyckelbenet i en krasch med Holder. Såg dock ut att ha kunnat sluta betydligt värre. Det blev förstås ett långt avbrott och domarn beordrade ut fordon att packa åt banan efteråt och det var rätt så bra för den såg lite lös ut banan.

Kul att vara tillbaka på vallen igen. Mycke snack till höger och vänster. Synd bara att det var så in i nordens kallt bara. Det visste man i och för sig om att det slulle bli och hade förberett mig med vantar och fyra lager kläder. Men vad hjälpte det denna afton. Det var riktigt kallt. Tror inte det var mer än hälften kvar av publiken när nomineringsheaten skulle till att börja. Fler än jag frös.

Stötte på den alltid lika trevlige Leigh Adams i depån efteråt. MrBrynäs bakom kameran denna gång. För övrigt så gjorde han inte bort sig på sin nya hemmabana. Tretton poäng blev det.

*

Vad händer var det visst? Målvakten Henrik Strömberg till GSK. Spelat i x7 de två senaste säsongerna. Tredje spelaren därifrån nu inför nästa säsong. Skall vi börja ha kissemissar på bröstet på GSK tröjan i fortsättningen? Huäärrrkk....tror inte det va! En målis till bör det ju i alla fall bli och då har vi en betydligt jämnare målvaktsuppsättning än förra vintern. Tror absolut inte toppen kommer att bli lika hög denna vinter hur vi än gör.

En back till har det blivit också. Jonathan Magnusson. Tydligen en GSK.are som varit i Troja. En stor och redig bit i alla fall. 95 kg. Det är bra. Och har man spelat j-20 superelit så bådar det gott.

Hej hej för nu!

Inga kommentarer: