20 maj 2009

Nicki visade sig men inte Gislaved.

Från vänster. Fröjd, Lindroth, Andersson, Pettersson, Kling, Swidde, Holder, Ruud, Ulamek och Nicki Pedersen. Det var de som gjorde det. Segrade över Ikaros Smederna med 61-35.

Lejonen var bättre helt enkelt från början till slut. Med ett 15-3 läge i sista kurvan i tredje heatet så kunde matchen definitivt varit över. Men ödet ville annat. Ruuds kedja gick av och när kurvan bara var en raka kvar mot målet så var det 13-5 istället. Smederna vinner sedan fjärde och får lite hopp. Men det fjärde heatet visade sig vara den enda heatvinsten för Smederna och det vinner man inga matcher på.

Nicki Pedersen var obarmhärtig och körde fullt. Verkar som han är tillbaka nu. Hoppade iväg som förr i starterna och var oftast en raka före i mål. Även Swidde var tillbaka. Luckan var inte stor men så var det Swidde som hittade den med.

Det var betydligt varmare denna afton och man mådde betydligt bättre denna gång. Enda negativa var väl att det fattades en hel del stammisar att dynga skit med.

2301 tittade på. Riktigt kass! En kylslagen kväll och två bortaspö skrämde iväg folket tydligen. Nyhetens behag har lagt sig hos folket i bygden. Det var ju ingen SM-final men trots allt ES i speedway och världens bäste på plats. Bara för Lejonen att accptera att det blir svårflörtat i fortsättningen.

Tänkte på hemvägen att denna matchen kan jämföras med en GSK match en onsdagskväll med 312 på läktaren. Vad är det med Gislaved? Har fin speedway, hockey och fotboll. Inget duger i längden för folket i byn att samlas kring rejält. Ett par förluster och sen adjö. Och bara det att det knappast finns några huvudsponsorer från orten till de idag ledande föreningarna. Ta bara Gislaved Gummi. Omsätter 623 miljoner och med en tolvprocentig vinstmarginal. De själva skulle kunna driva de tongivande föreningarna och glädja de 241 anställda med mer än en Selecta automat i fikarummet. Hög tid att vakna nu Gislaved. Speedway i världsklass kanske inte finns där en dag.

*

Old breaking news! Backhoffa och Conny Berggren förstärker GSK försvaret. Den sistnämde från Tranås AIF.s organisation där han varit de senaste fem säsongerna med ett ökande poängsnitt för varje år. Att han är rightare är bra. Det behövde vi på backsidan. Pang, pang i pp det! Backhoffa då? Jo...bläcket räckte även till honom och det är jag riktigt nöjd med i alla fall. Bara han håller sig ifrån utvisningsbåset bara. 92 minuter förra säsongen är på tok för mycke.

Mattias Pettersson blev även han klar i veckan. En bra center som skall bli kul att följa lite närmare igen. Truppen är nu en målis, åtta backar och elva forwards stark. Backbesättningen känns klar men en målis och en eller två forwards till så känns det rätt komplett.

Ha en god långhelg!

1 kommentar:

Disfigured sa...

Det är ju bara att hoppas att tv sändningen nästa vecka inte påverkar besöksantalet nästa vecka.