17 maj 2009

En får passe på....

Att blogga lite i väntan på Lejonlaget till tisdag.

*

Att påtala att NHL slutspelet är helt fantastiskt. Kan sitta och kolla in nattens matcher och veta hur de slutar men ändå leva sig in i det. Man är helt förstummad. NHL slutspel är hockey. Så är det! Tre av fyra konferenssemifinaler gick till sju matcher och nu är konferensfinalerna klara vilka det blir. Detroit-Chicago och Pittsburgh-Carolina. Bloggen tippar Detroit-Pittsburgh i Stanleycupfinal.

*

Att tjabba lite till om Giro d´Italia. Det rullar på som vanligt men jag nämnde Fredrik Kessiakoff i förra inlägget. Hans prestation hittills är om än större än Thomas egentligen. Att sluta tia på sin livs första bergsetapp som 29 åring och att ligga på 23.e plats totalt. Inte dåligt. Var kom han då ifrån för stora massan? Jo en Stockholmare som tävlat i mountainbike på så hög nivå att han vunnit världscuptävlingar, blivit totaltrea i världscupen, EM och VM brons, fem gånger svensk mästare och även nordisk mästare. Steget till landsväg är inte så stort från MTB då det tränas mil efter mil på landsväg och många gör bytet. Och talangen för cykel skall ingen ta ifrån han.

Det rullas på som vanligt...jo jo! Tankarna går till Pedro Horillo som störtade ner 60 m i en ravin under en utförslöpa igår. Ett mirakel att han lever. Extra räddningsteam fick tillkallas och klättra ner till han. En timme senare kunde helikoptern fira upp han för transport till Bregamo. Punkterad lunga, brutna revben, lårben och höft. Även en skallskada. Men rapporterna säger att han hålls sövd för tillfället och att det trots allt inte är livshotande just nu.

*

Å så vips så kom laget.

Lejonkungen
Ulle
Ruud
Holder
Swidde
Klingan
Pettersson
Andersson

Ett Lejonlag fullt tillräckligt bra för att vinna hemma mot Ikaros Smederna. Våra reserver ser som vanligt nu lite klena ut men vi skall krossa på de ordinarie platserna hur mycke Jagus Smederna än har med sig ner till Gislaved. Men man kan förmoda att Klingan kör extraheat. Hemma hittar han runt. I alla fall innan luftstaketets dagar.

Kör hårt Lejonen!

Inga kommentarer: