03 juni 2009

En speedwayresa att minnas.

Blev en småtrevlig tripp till Målilla igår. Forden packades med bloggredaktören själv, storgatekungen och disfigured. Att det skulle bli regn framåt kvällen visste vi och vi kom till Vetlanda innan det började. Sen höll det på ända fram tills att vi nästan ätit klart på Målilla hotell. En rolig grej på vägen. Vid x7 så stog utetermometern i bilen på 26 grader och fem sex mil senare stog den på 9 grader. 17 graders skillnad.

Fin fint sällskap fick vi på vägen också. Inte länge sedan det skådades en lika fin skylt. Dock av polare, men ändå.

Väl ute på G&B arena så höll banpersonalen på att plocka bort presenningarna som täckt banan och efter en halvtimmes preparering kom så matchen igång. Och som den kom igång. Lejonen matchade Dackarna i sju heat och hade då en ledning med två poäng. Men efter det så förlorar Lejonen tre av fem heat. Ställning 39-33. Så slutar även matchen. Det blir inte mer än tolv heat då regnet tilltar rejält efter att det småregnat halva matchen.

Watt bidrog till den fina inledningen med att slå Andreas Jonsson i första heatet.

Sista tävlingen för denna gången i Lejonvästen för Ulamek. Han blev tillsammans med Swidde bästa poängplockare för kvällen med åtta poäng. Men det dröjer inte så länge innan vi får se han på hemmaovalen igen. Rospiggarna kommer på besök under semestertid.

Swidde provar kopplingen inför match.....

.....och pillar på det mesta.

Ingen mer speedway för denna gång som synes.

Jag var rätt så nöjd att de bröt matchen. Dackarna var riktigt på gång och hade de fyra sista heaten körts tror jag att vi haft ett större avstånd till bonuspoängen inför returen hemma.

Mest i Lejonen körde Klingan med sina sex heat. Fyra poäng blev det bara. En riktig besvikelse. Sattes in två gånger istället för Dennis och nollar sina fyra sista heat. Inte bra!

Men men....bra speedway fick vi se trots förhållandena och nöjda och belåtna styrde vi kosan hemåt genom natten.

Höres framöver!

Inga kommentarer: