09 april 2009

Summering.

Leksand avslutade sin säsong med match i Södertälje och de gjorde det bra. Seger på straffar 6-5. Förstaperioden var inget att hurra över. 0-3 i baken. Men sen spelade man upp sig och kom ikapp och förbi. Ju längre matchen led och klackarna trissade upp stämningen så blev kampen bara bättre och bättre. Södertälje kunde dock kvittera mot slutet. Sudden förblev mållös och Challe avgjorde straffdramat i sin sista match för Leksand.

Södertälje 22 p
Rögle 19 p
----------------
Aik 16 p
Leksand 14 p
Växjö 10 p
Västerås 9 p

Fem poäng upp. Kan tyckas vara ljusår men vi hade ledningen i matchen i Ängelholm när överfallet på Niemi hände. En femma där och matchen troligen hade varit våran. Hade vi bara fått in en puck till i den fantastiska förstaperioden hemma i premiären mot SSK. Och givetvis Växjö hemma skall ju bara cashas in. Nu blev det inte så och man kan bara hålla med hardcoorefansen där uppe. Passion oavsett division!

*

Det man skulle följa var det Allsvenska kvalet. Men när Leksand överraskande för mig dök upp på tv så fick Taif bli sneglandes mot datorn. Lite skit var att Huddinge fastnade i trafiken och matchen i Örebro blev en kvart sen. Därav kunde ju Örebro spela på resultatet i Haparanda. Men Taif fick erbjudandet att förlänga sin förstapaus men avböjde. Helt rätt. Bara att spela sin egen match.

Och det gjorde Taif inte bättre än att de tog spö med 3-2. De gjorde en Leksand och låg på och låg på och därtill blev utkontrade vid tre tillfällen. Örebro däremot spelade hem sin match mot Huddinge och säkrade Allsvenska platsen i och med det. Taif får ta ännu mera sats i ettan nästa säsong och det gör att GSK kommer att spela i en grym etta till vintern.

Örebro 23 p
--------------
Tingsryd 20 p
Nybro 18 p
Huddinge 14 p
Asplöven 11 p
Valbo 4 p

Man får gratulera Södertälje, Rögle och Örebro till sina respektive platser.

Glad Påsk på er!

Inga kommentarer: