10 april 2009

Helvetet i norr.

Trouée d'Arenberg. 2,4 km gatsten upp i himlen.

"Helvetet i norr". Paris-Roubaix. Cykelsportens allra finaste vårklassiker är det dags för på söndag. 259 km varav 52,9 km går på kullersten uppdelat på 27 avsnitt. Avsnitt 17 ses som det "finaste" eller värsta om jag får säga det själv. Arenberg. En backe i kullersten så dålig att proffscyklister kan behöva gå upp.

14.00 söndag på Eurosport. Då är jag bänkad. Gillar ni Vasaloppet på tv på söndagsmorgonen. En femmil på skidor. Ja då gillar ni detta ännu mer. Här händer det saker hela tiden. Vurpor, punkteringar i massor. Publik i tredubbla led mest hela vägen. De små ryttarna må vara dopade. Men betänk då att när Jonathan Vaugters fick ett getingstick runt ögat i ett tour de france för ett par år sedan och som lite överkänslig blev ansiktet runt ögat stort som en hanboll. Enda sättet att få ner svullnaden var att få en kortisonspruta. Gick inte. Inget smärtstillande eller kortison är tillåtet och han riskerade att åka dit i dopingtesterna. Bara att kliva av den touren. Davidsson däremot i SM-finalerna i hockey proppades i kortison för sin magskada. Värt en tanke.

*

Ett annat "helvete i norr" kan ju Jörgen "JFJ" Jönsson vara. Aftonbladets papperstidnings rosa del hade denna förstasida igår. Inget konstigt med det förutom att bloggredaktören själv har svetsat ihop rollatorn i fråga på bilden.

Vi gjorde dessa för ett par år sedan på jobbet. Dock ej i guldfärg. Att den sedan skulle vara på en av de största tidningarnas förstasida med SM-bucklan vilande på sig trodde jag ju inte när man stog där och brände ihop den en gång i tiden.

Höres vänner!

Inga kommentarer: