15 mars 2009

Halmstad hammers.....finns inte!

Vi kom iväg till Halmstad idag och på vägen dit ligger Spånstad. Vårat matstopp blev där i den klassiska mojen. Och ett klassiskt matstopp blev det med. Vi charmade visst biträdet så pass att det blev gratis Lillperglass till efterrätt och en go liten puss på Åsabon....inte illa!

Väl nere i Halmstad så möttes vi av en byggarbetsplats. Man kan ju gissa att det står en maffig entré här nästa gång man kommer hit. Var så länge sedan man var här så man har missat var som har växt upp. Till höger om bilden ovan är två gigantiska hallar ihopbyggda med Sannarpshallen. Tippar på att det blir en isyta till och en sporthall. Men bara en gissning.

Bra plats intogs och när matchen började så hade 1243 pers bänkat sig. Och när matchen var slut så stog det 4-3 på tavlan till Halmstad hockey. Mörrum hade lite problem att vara kvar på banan i de två första perioderna. Det föranledde att Halmstad kunde göra lite vad de ville och gick upp i en 4-1 ledning till sista perioden. Men först då vaknade Mörrum till och gick upp till 4-3 med 10 minuter kvar. Jagandet fortsatte men de kom inte närmare än ett stolpskott i slutminuten.

Halmstad hockey var ett välväxt lag och leder nu kvalserien i och med att Uif tog rejält spö i Jonstorp. En stomme med gamla Hammersspelare driver laget och man kan förstå att de gått igenom serierna och att de är där de är idag. Laget i medgång i anfallszon är bra men sårbarheten lös igenom när de pressades rejält. Det var riktigt gött att sitta och kolla lite avslappnat och slippa ha GSK på isen. Ingen avundsvärd situation för Hhc och Uif.

Laget tackar publiken.

Men det smakar ändå en viss skit att sitta och se allt. 2002 såg jag seriehockey sist här. Efter det vet alla vilken resa GSK gjort. 2005 i november bildades HH. Vilket bör medföra att de är inne på sin tredje säsong nu och är ikapp GSK snart. Moralen i det hela känns som Svinto. Vi betalar, betalar, betalar tillbaka och fodringsägare här kan känna sig blåsta. Tillråga på allt så står folk i Hammerströjor och sjunger i klacken "vi skall tillbaka". En helt galen ramsa. Trodde att det var "nya färger" som skall upp och inte tillbaka.

Sträck på er alla som på ett eller annat sätt sett till att GSK LEVER!!!!! Jag kan bara tacka!

GSK måste nog ändå snegla lite hur det går till. De hade en mysig hörna där det såldes lite pilsner och utöver de normala kioskerna så fanns det ett godislotteristånd. Vi har ett perfekt pubrum. Oanvänt stora delar av säsongen. Det gamla chockladhjulet kanske skall dammas av lite med så det finns lite att göra i pauserna och sprida ut folket i hallen en smula. Även en projektor med rullande reklam och spelarpresentationer under matchen. Mycke bättre än ett programblad som blir inaktuellt efter ett par omgångar när spelare lämnat skeppet. Kommer det nya är det ju bara att lägga till en ny bild direkt. Även gubben som värmer upp publiken levde fortfarande och gick in för sin uppgift lika helhjärtat.



Var ute på en långrunda till fots på förmiddagen. Kom då att tänka på att jag fotade en skylt precis när serien börjat. Det var den högra bilden. Den vänstra togs idag när jag passerade den på nytt ett halvår senare. Den klarade inte vintern och en hockeysäsong således. Det om detta.

För övrigt var sms service beställd av anhörig av hur LIF skötte sig i Ängelholm. Om man säger så gick det inte helt lysande nu heller. Poängen får vänta på sig ett tag till. AIK på onsdag som gäller. Då jäklar!

Over for now!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Varför heter Leksand, Stars?

Stars betyder ju stjärnor.

# 72 Mårten sa...

Läs på lite!

Leksands IF heter inte Stars!

Anonym sa...

Dom e ju inte ens bra på att Kempe, hihi

Anonym sa...

Har du några kommentarer angående att Leksand väljer att bryta tränarnas kontrakt, efter tre spelade kvlamatcher? Nytändning hos spelarna eller tvärtom. Man har ju trots allt haft samma tränare under hela säsongen innan. Är det verkligen tränarnas fel när laget funkat bra tidigare, eller är det helt enkelt tuffare motstånd i kvalserien än i den vanliga serielunken som är problemet? Det går att resonera på så många olika sätt...

//R

Anonym sa...

Visar inte Kempe att han är mycket okunnig på ishockey när han uttalar sig så som han gör om den hyggliga tacklingen i PEAB Arena.

Kan den stora okunskapen i hockey gjort att han inte får fortsätta?

R2