09 augusti 2009

Åkesson, Hoffa och Millondollarbaby.

Igår så tog man fram den lite tjockare tröjan och begav sig till domen i Växjö för att krypa in i ishallskylan igen. Väl inne surrade Zambonin, kaffedoften låg tät från kiosken och folket strömmade till i takt med alla hockeydiskussioner. Man kan säga att man var hemma igen efter en tids dammande runt ovaler.

Karl-Oskar Cup var det vi ville se. Matcherna för dagen var Mörrum-Khk och Växjö-Tingsryd. I och med att det var tre av våra seriekonkurenter som skulle göra upp och att Växjö var toppat med Backhoffa och Åkesson var det värt resan till kronoberg.

Båda matcherna fick avgöras på straffar. Första matchen Mörrum-Khk stod 0-2 in i sista perren när Mörrumsspelarna visade moral och kämpade ner Khkstjärnorna till det oavgjorda resultatet 2-2. Straffläggningen vann sedan Khk och slutade trea i cupen.

Efter en matpaus så var det dags för finalen mellan Växjö och Tingsryd. Högre tempo och bättre och roligare spel bjöd denna match på. Tingsryd pressade Växjö hela första perioden. Men matchen var resultatmässigt jämn ända till slutet då Taif tog ledningen med 2-1 med tre min kvar. Efter det så tar Matt Davidson en utvisning och Växjö plockar fram kvalitén. Taif kommer inte ur zon i detta pp och till sist gör Rosén 2-2 med ett par sekunder kvar. Straffarna som följer avgörs med att Åhsberg får bli hjälte. Växjö vinner sin egen cup.

Hoffa in action. Tompa Linder hjälper även han Lindberg i målet.

Som skrivet var John Hoffrén och Martin Åkesson med i Växjö i denna cup. Men i hela Lakers lag denna gång fanns inte mindre än elva spelare som haft en GSK tröja på sig i någon form av match. Man kände igen var och varannan spelare. Men ett extra öga vilade på våra nuvarande backar i Hoffa och Åkesson. De gjorde inte bort sig och gjorde ett förtjänstfullt arbete matchen igenom. Då hade Ranta större bekymmer vid ett par tillfällen. Kassen i Växjö vaktades inte av Spångberg som fått kraftig kramp dagen innan utan det var av den intressante målisen Alexander Lindberg. Han höll sitt lag kvar långa stunder i matchen och kändes stabil, om än med viss tur en del gånger. Men grabben var på rätt plats för det mesta. Taifs två mål var inget att göra något åt.

Tingsryds "milliondollarbaby" Matt Davidson imponerade inte direkt mer än någon annan på rinken. Men han var där vid första målet ändå och kom med i protokollet med ett pass. Skall ni förstå hur han var så var han väldigt lik Fitzy i både spel och till stilen. Det är tidigt än och han kommer att tillföra Taif en massa i fortsättningen. GSK lär få det otroligt svettigt mot detta Tingsryd i vinter. Betydligt större blottor visade både Khk och Mörrum i sin match.

Hej på er för nu.

Inga kommentarer: