26 augusti 2009

3, 2, 1, 0......Huston, we got a record.

Så här i Fuglesangtider är det nedräkning som gäller och det hade även jag till tisdagen efter en tam evenemangsvecka. Och när väl tiden var inne för raketen så brakade den lös av bara fasen. I första heatet flög nämligen David Ruud iväg mot ett nytt mycke stiligt banrekord på 63,9 sekunder. Om Ruuden tankat hojen med flytande väte vetekatten för han var omutlig kvällen igenom. Tolv poäng noterades han för. Näst bäst efter dansken på sina fjorton.

Matchen började med att Västervik kom upp i en tidig ledning som Ruud och Watt ändrade på i femte heatet. Efter det kom aldrig Västervikarna ikapp trots lyckad toppning före paus. Efter den sedan blev det vild jakt på bonuspoängen som var Lejonens vid 55 inkörda poäng. Nu varade den spänningen ända till sista heatet. Det blev "bara" en fyratvåa där och resultatet stannade vid 53-43 till våra Lejon som nu är klara för slutspelet.

Detta var en fantastiskt rolig och bra speedwaymatch med sanslösa omkörningar och täta heat för det mesta. Värst var den där dansken. Nicki Pedersen. Han gjorde en "Ruud" som vi på vallen kallar det. Man skiter helt enkelt att svänga först i andrasvängen där vi brukar stå. Han blev luggad i förstaböjen av Bjarne och Laguta med hade trots det bra fart och bröt in i banan och svängde sist så att säga. Så kapade som Västervikarna blev var helt otroligt. Och att nästan vi alla runt banan sket ner oss är en sak men hur ser det inte ut i Lagutas och Bjarnes brallor.

Holder stod inte riktigt att känna igen men till hans försvar är att han körde i par med Ruud som var i en klass för sig som skrivet. En annan som inte gick max var Mikael. Tre poäng bara och nu luktar det reservplats för han.

Disfigured såg aningen moloken ut i sin Hancockkeps när Ruud hade landat på rekordtiden. Nu är det som det skall vara med hemmasonen som rekordhållare.

Ett par fina siffror. 3390 såg på och det var hela 27k i potten på 50/50 lotteriet.

*

Alexander Lindberg har landat i GSK som vi anat en tid men nu bekräftats. Enligt rapporten jag fick var han rätt skaplig på träningen igår. Längtar till cupen nu och man kan säga att ny nedräkning påbörjats.

Huston, i have a problem - hungrig nu och måste sluta skriva.

By!

Inga kommentarer: