14 maj 2008

WOW....Världsklass!!

3564 personer hade letat sig till ovalen för att se Dackarna vinna. (tror jag) Men det blev annorlunda och de som inte var där kan stå med lång näsa och visdom att ha missat en prima bravo speedwaymatch i världsklass och ett nytt prydligt banrekord på 65,3 av Nicki Pedersen.

Lejonen vann med 52-44 efter en fin inledning och man stod där och fyllde i heat för heat och Dackarna kom aldrig närmare hur de än toppade. Skall man leta fel i showen så var Lejonen i för stor ledning under hela matchen egentligen för spänningen. Men man visste vilka vi mötte på andra halvan så spänningen fanns där hela tiden ändå.

Matchen i matchen. Nicki vs Andersen. Nicki tog han i alla. Reservmatchen 13-3 till Lejonen.

I övrigt så har jag aldrig sett så många omkörningar som igår. Fantastisk speedway helt enkelt. Dansken går med millimeter precision förbi två i en smäll. Swidde sen då! Titta inner, titta ytter, hit och dit och förbi. Och man skall inte ta ifrån någon Dackare någonting för GP grabbarna där kämpar på med fin fin speedway men det räcker inte till denna kväll bara. Lejonen är vassa hemma minst sagt.
Segerlaget hyllas med blomster och ett fyrfaldigt levene som hördes vida kring.

Min nya Lejonhjälte. "Swidde" Swiderski. WOW!! Han hittar runt ovalen som jag tror knappast Dansken gör. Mod har han mä.

En mycke nöjd Ruud med nio fina poäng och tretton i par med Kling på reserven. He´s our cap!

Andreas Jonsson efter en stunds autografskrivande. 11 poäng och han gjorde sitt men laget har inga bra reserver längre och att sedan Batchelor nollar blev bra dyrt i denna matchen. Stort att stanna och ta sig tid åt allt från smågrabbar, mormödrar, bloggare och Mr Brynäs granne. Allt med ett gott humör om än lite ansträngt. Dock onödigt av gammal Lejongubbe att vara störig och terra att det inte var några lätta poäng. Fick försvara AJ med att han lär få det betydligt lättare till sommarens retur. Han höll med!

*

Gårdagens etapp av girot han jag se spurten av innan avfärd. Jo! Ett nyckelben till. Snittet med ett per etapp hålls i. Missade dock dagens. De var för snabba i mål idag. Fick bli kaffe vid datorn i stället.

*

Kvartsfinal i hockey VM nu.

FORZA SVERIGE!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stämmer ryktena om att det fuskas med antalet betalande?

# 72 Mårten sa...

Maila och hör efter.

joakim.olsson@lejonen.se