02 juli 2009

Semestertider är cykeltider.

Mont Ventoux

Tour de France börjar till helgen och håller på de närmaste tre veckorna som följer. Starten denna upplaga är förlagd till Monacos gator och målet är som vanligt i Paris. Första veckan är det slätan som gäller, efter det klättrar man över Pyreneérna före Alperna denna gång. Ungefär som det brukar vara upplagt. Lite roligare med Giro d´Italia där kan det börja rejält brutalt för att sedan fortsätta så. Men vittsen med plan början är att ge spurtarna chansen att få åka i gult ett par etapper.

I och med inte Alpe D'huez är med i år så får man vänta på häftigaste etappen ända tills näst sista dagen då det är dags för avslutning på Mont Ventoux. Ett mycke speciellt berg som är helt kalt och saknar nästan helt serpentiner. Det är även känt för att det kan vara blåsigt värre. Det gör ju det knappast lättare att forcera backen precis som är 21,1 km lång och har en snittlutning på 7,6%.

Thomas Lövkvist som ledde Giro d´Italia för en etapp är inte med men en svensk i Gustav Larsson finns med att hålla koll på.

Många gillar inte det här med cykling men ge det en chans. Sändningarna från Erosport är fantastiskt bra och man får sig en rejäl historielektion och sightseeing runda utöver riktigt häftig cykelunderhållning med toktokiga supportrar i backarna i femdubbla led. Showen kan börja.

*

Övergångarna i NHL har tagit rejäl fart efter att det blev fritt att bjuda på spelarna som är free agents. Kul att följa men utan att gå in i molekyler här så är Rangers GM Slather ute på hal is igen. Gaborik för 7,5 miljoner dollar de närmaste fem säsongerna. Hallå!

*

Det är en del förmodar jag som läser här i bloggen från jobbardatorn och nu till veckan väntar en välbehövlig semester för en del av er. Även jag tar semester från min arbetsplats efter morgondagen. Så när ni än tar semester, eller om ni redan har så önskar jag er alla att den blir riktigt fin och behaglig.

Men skrivandet tar inte semester här i bloggen, det kanske bara blir i lite mindre skala än vanligt.

A tout à I´heure!

Inga kommentarer: