17 juli 2009

Hockeyn börjar gro nu.

Nu börjar man grunna lite mer på hockey för varje dag som går. Tänkte ge er ett tips innan ni avlägger erat serietips inför vintern, om ni nu gör det och för vem vet inte jag.

Rutin i ett lag som skall avancera i seriesystemet anser jag som viktigt och kollade in på elitprospect hur stor allsvensk rutin det finns i lagen i våran serie. Så här såg det ut. Och läser man av hur mycke matcher lagen har i respektive serie så skulle jag även tippa serieutgången på ett liknande sätt.

Nybro............ 1884 (AS) 47 (ES)
Karlskrona......1262 - 156
Tingsryd........1107 - 11
Halmstad.......1077 - 528
Kristianstad....648 - 84
Mörrum..........501 - 14
Pantern..........370 - 17
Olofström.......183 - 18
Kungälv..........148 - 5
GSK..............120 - 0

Nybro toppar raden och det är ju inte så konstigt då de åkte ur i fjol och förlängt med många från den truppen. De som dammat i mest är således disco Khk och Taif. Man skall betänka att alla trupper inte är riktigt färdiga än men en hint om hur det kommer att gå är detta. Men man får verkligen hoppas att GSK avancerar ett par platser i AS kolumnen och även i ES innan säsongen drar igång.

*

Kollade dåligt på Tour de france första veckan men under pyrenee etapperna följde jag showen som inte blev så hemskt mycke show denna gång. Det var endast en bergsmålgång. Alldeles för lite. Nu var de andra två etapperna upplagda så att det var alldeles för långt med utför eller släta efter stigningarna. Inga stjärnor i världen kan hitta på något själv för att spränga sina konkurenter när det är så långt hem. Hoppet står nu till veckan när alperna är i fokus, och det ser ut att bli roligare cykelåkning där och Rinaldo Nocentini får svettas bra mycke mer om han skall behålla den gula tröjan.

*

Nicki Pedersen. Aj aj aj! Bara högerbenet kvar nu. Höger och vänster hand samt vänsterbenet och ändalykten har justerats under säsongen som gått. Och som skrivet. Högerbenet kvar nu bara. Men det finns ju tid för det med när han väl kommer tillbaka i mitten på augusti.

Lev väl!

2 kommentarer:

Anonym sa...

tjena mårten!Jag läste ditt inlägg om "allsvensk o elitserierutin",och hur du hoppades på att Gsk skulle öka andelen med rutinerade spelare. Då kom jag att tänka på hur viktigt det är för er supportrar att börja dra in kosing till "supporterspelaren". Sportgruppen har haft många duktiga spelare på gaffeln, men då det inte samlas in pengar är det lönlöst.Ta tag i det på allvar, annars blir vi utan rutin. Visst vi kan vänta till januari, då harvi kanske råd att täcka en månadslön.Men det känns som om det måste hända nu, då kanske vi har en ärlig chans att hävda oss i början av säsongen. Det vore väl underbart? Vila inte på hanen Mårten utan börja samla på allvar sålovar jag att sportgruppen sköter sitt. Mvh Fors

Anonym sa...

En stor brist är att rutin från utländska ligor inte är med. Rutin från NHL, AHL, SM-liiga, Mestis etc. etc. etc.... Så den uppställninge säger egentligen bara halva sanningen. Knappt det!