30 april 2008

Elitseriepremiären avklarad.

Vilken speedwaykväll det blev på Axelent arena i solskenet på tisdagskvällen. Man fick ju planera om lite och åka tidigare tack vare den väntande invasionen. 3237 personer slutade den på. Väl godkänt men helt ärligt trodde jag på några till.

Vi intog vallen som vanligt och vinden låg på bra åt det hållet men det visade sig inte göra ett skit för banarbetarna skall ha all heder åt att de vattnat bra under eftermiddagen. Inte bara dem som skötte sig. Hela arrangemanget verkar gått smärtfritt trots viss orutin och en anläggning som inte direkt testats för så mycke folk, bilar och mc samtidigt.

Ruuds nya färger. De duger fint!

Smärtfritt gick det även för Ruud med 11p inkörda av de 59-37 som Lejonen vann med mot Smederna. Skrev ju att jag ville se vad Ruud stog och det fick man ju svar på. Hemma hittar han runt i alla fall.

Jedrzejak förklarar att många Smeder tog åt höger ikväll..?!?!

En som imponerade på mig var Jedrzejak. 12p till sist. Riktigt bra. Bara dansken var bättre med 14 inkörda. Tog som synes en tur i depån efteråt. Alltid roligt att se aktiviteten där efteråt och det är som ett självspelande piano där alla vet vad deras uppgift är. Och att jag ville se Nicki skall väl inte stickas under stolen.

En av Nickis små bussar.

Pedersen ja. Han kanske inte är så störig ändå. Precis efter att bilden togs kom karln med blomsterkvasten i näven och la den i bussen. Lite cred att han tog vara på den ändå. Efter det väntade 30-40 man på han vid servicehuset. Eftersnack med sponsorer förmodligen. Sen det här med störigheten igen. Han divakörde inte heller. Hans tredje heat tror jag det var. Han missade starten och var sist. Under heatet kastar han sig in mellan två Smeder och plockar dem till ledning och heatvinst. Ingen bekvämlighet där inte. 1-5 blev 3-3 och svårare för Smederna att hämta upp försprånget.

Så kör en heatledare.

Inga kommentarer: