31 augusti 2008

Hockeyhelgen del 4....End of story.

Så var då hockeyhelgen över och ungefär nio negerbollar med kaffe senare står GSK som totalsegrare i cupen. Okay någon mazarin mä!

Dagens matchtittande började med tredjeprismatchen mellan Frölunda och Boro/Vetlanda. 5-3 vinner Göteborgarna med i en trevlig match. Ställningen är 3-3 i sista när juniorerna får straff och sätter den. Strax efter ett fem mot tre och stänger matchen med ett till. Så går det till.

Efter en matpaus på byn så är det dags för helgens höjdpunkt. Finalen mellan GSK och Hhc.

Ett mer komplett GSK dammar på och vinner finalen med 7-4. Målskyttar. Ericsson 2, Flygar 2, Bystedt, Hellman och Kölle som vanligt utan målis.

Första perioden får en helt okay start. Eller vad skall man säga om en 3-0 ledning efter 3.52. Det svärmade värre runt Hhc kassen. Två tidiga powerplay med utdelning i bägge. Sen späddes ledningen på och det kändes nu som vi kunde spela av bara. Men Hhc kom tillbaka och 3-1 i paus.

I andra får Hhc ännu mer kontakt efter en backtavla modell mega. Och i detta tillfälle så är det momentum Hhc. Men Bystedt ville annat och i friläge frälser han den lilla publiken. Därefter grinar det till sig mest och efterslängar och fighter avlöser varandra. GSK kan dock göra ett till i slutet. 5-2 känns som det resultat som speglar matchen.

I tredje rullar det på och vi gör 6-2 och matchen känns vunnen. Men griniga Helsingborgare gör att utvisningarna duggar tätt. Mest åt vårat håll känns det som men det är nog rätt jämt i den statistiken. Hhc går upp till 6-4 men närmare kommer de inte. 7-4 hänger Kölle in i tom bur.

En hockeyhelg är över. Dagens GSK lag var formerat någorlunda som det kommer att se ut framöver. Allt plockande hit och dit i laget i helgen har gjort att Nermo/Nielsen hittat hem en smula. Cupen med många matcher har en nytta. Jag själv såg mycke och fick då de svar jag var ute efter.

Riktigt kul för GSK att ta hem cupen efter förra årets straffdilemma. Laget var väl värda segern.

Inga kommentarer: