16 juni 2007

Hockey igen.

NHL-Awards gick av stapeln i veckan och hela tre svenskar var nominerade till olika utmärkelser. Henrik Lundkvist, Samuel Påhlsson, Nicklas Lidström var de tre. Inte dåligt. Vete katten om det hänt förr. Lidström vann James Norris Memorial Trophy. För femte gången. Inte illa. Pronger och Niedermyer var de andra nominerade och att Lidas vann var helt rätt. Han är aldrig dålig, ej brutal som de andra, gör massa poäng, gick långt i slutspelet.

Rod Brind'Amour tog hem Frank J Selke trophy. Här var Samuel Påhlsson och Jay Pandolfo med. Tycker faktist att Påhlsson skulle haft detta pris. Inte bara för jag och han är svensk. Rod är ett träningsfenomen. Mycke speltid, och utan han inget Carolina. Som mästare missade de slutspelet. Påhlsson har malt på hela säsongen mot toppspelarna i motståndarlagen, gjort poäng ändå, tekat otroligt bra, vann Stanley cup dessutom. Känns som juryn blir lite blinda på gamla namn som vunnit tidigare. Påhlsson skulle ha det.

Vezina Trophy till Martin Brodeur. Inget snack här heller. Han är grym. Värdens bästa målis. Nu vann han igen och det utan Scott Stevens och Niedermyer framför sig. Han fick städa efter Oduya i stället. Henke Lundkvist och Mika Kipprusoff var de andra. Henke har bara gjort två säsonger i Rangers och behöver gå längre. Men han går hela vägen så småningom.

*

NHL-Draften är det bara att vänta in nu. Den hålls i år i Columbus den 22-23/6. Varför då??? Jo....Simon Hjalmarsson spås gå sent i första rundan eller tidigt i andra. Inte illa. Grabben vi stått och tittat på i Gislerinken kommer att hamna där. I NHL alltså. Steg ett är att draftas. Och gör man det så tidigt är det stor chans att man hamnar där.

1 kommentar:

Tommy sa...

Inte den första Gskáre att hamna på andra sidan "sundet" och för hoppningsvis inte den sista :-)