22 juni 2007

De små hårdingarna.

När man jobbat, handlat, vattnat färdigt igår så innan maten så fastnade jag vid etappen på Schweiz runt. Gick bara inte att slita sig. Det hände grejer hela tiden. Började med att det regnade iskuber. Ja.. tänk er sådana iskuber som ni hämtar ut ur frysen ikväll. De föll som hagel. De kom bara fyra kilometer efter start. Vilket gjorde att etappen fick brytas. Cyklister tog betäckning under ett macktak, en fick slänga sig i en skopa till en grävskopa. Hans cykel gick inte att använda mer sedan för det gick hål i ramen. Bilarna i karavanen blev buckliga, säkert 200 bucklor på huvar och tak. Skaderna på bilarna var inte det enda för åkarna den tid de fick i haglet blev lidande också. Samtliga fick blåmärke var på en del såg ut som en golfboll satt under huden. En åkare fick så ont att de kollade upp han om något var brutet.

Men "the show must go" on så de bilades över bergen och sträckan återupptogs med 95 km kvar. Vädret var onekligen bättre här. De drog på som vanligt och attackerna kom direkt. Alla dessa killar kan cykla för fullt i nio mil. Två kom loss och i sista stigningen så kom även en Adennerhäst loss. Mitt ut på vägen. En fet häst sprang bredvid åkarna, åskådarna, motorcyklarna och bilarna. Jäkla tur att inte hela klungan var i backen vid detta tillfälle.

En rätt häftig arbetsdag för de små hårdingarna. Hagel, vurpor, hästar, Frank Schleck som ledde loppet gick in i Brinkväggen och tappade rejält. Långtråkigt med cykelsport? Glöm det. Sjunde juli och touren som gäller nu.

*

Ut med Fredriksson ur skidlandslaget. Var väl det enda rätta. Så mycke strul det varit där och ett namn finns alltid med. Fredriksson. Antingen Tobias eller Mattias.

*

Nu skall det förberedas lite inför midsommarskvällen. Regn och rusk som gäller ute exakt nu. Men man får grilla under paraply och sitta under tak så det ordnar sig nog ändå.

GLAD MIDSSOMMAR PÅ ER!!!!

Inga kommentarer: