07 mars 2010

Hockeyfredagen först nu.

Det blev en tur till Växjö för toppmötet i allsvenskan där mitt Leksand stod som ena part. Matchen slutade dessvärre med att Växjö vann med 3-1 inför 3200 pers.

Första perioden var den i särklass grinigaste jag sett på plats denna säsong. Idel duvungar och tuppfäktning inför kommande KS. Domare Bergman plockar för det mesta en av varje men till sist vänder han blad och tar bara Karlsson när det ser ut som vanligt att tre lakejfegisar överfaller vad för leksing som än står i närheten. Likadant gör han när Virta bara åker ut och värsta pallavret efterföljer. Jocke Eriksson körs sedan över bakom sitt mål där man ej får röra en målis. Jocke åker ut för hög klubba. I detta pp gör kronobergarna sitt andra pp mål och har nu att gå på. Först efter en puckout i nittonde minuten får Leksand ett pp i en perre där lika gärna vi kunnat spela pp halva perioden. Men i all skit så körde Leksand på riktigt bra från start i perioden då man fick vara på banan och skapade en hel del. Men målen uteblev. 2-0 i paus.

I andra kan OEL dra in en fin reducering direkt och Växjö kommer ingenstans. Bara Leksand ett tag nu. Men i ett pp schabblar Rhodin och deras artistspelare kan i friläge sätta 3-1 i boxplay efter nästan exakt halva matchen. Efter detta finns inte mycke att skriva hem om. Leksand för på medans Växjö kör sarg ut och tråkfaktorn är hög.

Skall Leksand avancera så är det dags att vinna någon toppmatch på bortaplan. Vi har på ett tag inte vunnit i Stockholm, Malmö eller Växjö. Skall man gå upp krävs det att man gör en "Troja". Sviter på 18-19 vinster i rad krävs.

Växjös stjärnor är med i poängprotokollet, det är inte Leksands ikväll. Herminator, Nordström, Carlsson var hemma och Virta, Pesonen, Prestberg var heller inte på plats - typ. Ny rokad i laget gör att det är lite tamt framåt. Endast karaktärspelarna som skapar något av värde.

Växjö är ett bra lag som behållt större delen av det de byggt på och utnyttjat reglerna till max med ickeeurpeer och artistbeskattning då transatlanter bott i danmark. Laget snittar två poäng per match de spelar och bara förlorat en endaste hemmamatch i rucklet. Leksand har problem här men det lär även Rögle och SSK få. Det kan Leksand dra nytta av i kommande KS som hittills ser ut som följer. Ett lag skall till efter två playoffrundor.

Södertälje
Rögle
Leksand
Växjö
Aik
?

GSK kollen var även den på plats och kollade in att Gurra så som Bom bom alltid som vanligt värmer målisen lite extra. Denne Gurra irriterade själv halva Leksand och är godkänd matchen igenom.

Även "pelicanen" Josefsson kollades in och han gör sitt i det tysta men oftast klanderfritt. Men bara 46% i tekningsvinststatistik vill han nog förbättra.

Åhsberg 1+1, inte mer men det räcker liksom. Blev rejält golvad av Rhodin av alla. Plingplong på den.

Björn Karlsson är bra. Var inne och dödade av de viktigaste boxplayen i sista.

Till sist kollades även Näslund in och han var aldrig med mer än i fanscorner efteråt.

Hej för nu!

2 kommentarer:

Anonym sa...

pelicanen? Varför?

# 72 Mårten sa...

Jo... det har nog alltid varit det. Fanns en karaktär i gamla serien Varuhuset. Så länge sedan är det nog.