20 mars 2010

Almtuna blev sista laget.

Almtuna gör Leksand, Södertälje, Rögle, Aik och Växjö sällskap i kvalserien till elitserien som startar redan i morgon söndag. Leksand har lottats in gynnsamt i spelprogrammet om man ser det till att man fått playofflaget i första matchen och sedan hemma mot Växjö. En bra start är a och o men efter att ha skådat Almtuna i deras två sista hemmamatcher mot Mif så måste man imponeras av hur hårt ett lag kan jobba och checka. Mif fick aldrig chansen att försöka sig på ett uppspel ens. Så med all respekt. Börja serien i "migränbyhallen" kan ta en ände med förskräckelse. Till saken hör att Leksand inte tagit en enda poäng hittills på de två försök man haft denna säsong. 0-5, 1-3. Räddningen kan heta att de redan vunnit sitt "SM-guld" och det täta matchandet tärt på dem. På med blåstället gäller i möran. Det är nu det gäller.

Södertälje och Rögle blir svåra alltså men de lär förlora de med under resan. Hemmamatcherna bör man ju ta, även en och annan bortamatch och framförallt ha flyt med lite hjälp att ES lagen går på en nit. Men tipset blir odramatiskt igen. Södertälje och Rögle fortsätter i elitserien även nästa säsong.

Elitserien kan det även bli för GSK:s 15 åringar nästa säsong. Hittills har matcherna slutat, Hovås-GSK 6-3, Stenungsund-GSK 2-3, GSK-Kungsbacka 6-2, GSK-Hovås 6-2. Kvar att möta är Stenungsund hemma och Kungsbacka borta. En poäng till lär behövas på de två matcherna för avancemang. Ett besök i rinken på tisdag är nästan ett krav.

Hej för nu.

Inga kommentarer: