11 april 2010

Kvalserietiderna är över nu.

Kvalet till elitserien har denna säsong varit helt fantastiskt. Man har drivits mellan hopp och fullständig förtvivlan. Inför sista omgången kunde fyra av fem lag avancera efter redan klara Södertälje. Leksand gör sitt och vinner hemma men det räcker inte då Aik vinner mot Växjö och Rögle till sist vinner på straffar mot Ssk. Men hoppet levde ända till Aik slog in tvåan i tom bur. Gurra kunde fått allmosor av mig då han missade ett gyllene läge mot slutet. Sen behövdes det en salig massa straffar i Ängelholm.

Leksand var med till slutet detta år. De fyra andra åren har vi varit avsågade redan i åttonde omgången. Ribbträffen mot Rögle hemma i slutsekunden och Södertälje borta där matchen var våran känns tyngre just nu än Växjö borta där vi var helt borta bara.

Kvalserien är unik. En helt otrolig underhållning där allt kan hända. Överskuggade SM-slutspelet totalt även i år. Vi är där vi är och var som skrivet med så när in i kaklet så roligt har det varit. Värre nere i Ängelholm just nu. Rätt övertygad om att det där tränarbytet var ödestiget. Kommer man uppifrån är serien ett helvete men för oss allsvenskingar är det bara att köra av fasen. Och så blev det till sist. Tror många skrek om att det finns iiiiinga lag som kan rubba elitserielagen. Bara att buga sig för Aik denna gång. Serietabellen som den slutade ses nedan.

Södertälje 21 p
Aik 18 p
---------
Rögle 16 p
Leksand 16 p
Almtuna 13 p
Växjö 6 p

Kvalserien till allsvenskan är även den slut nu. IK Oskarshamn var redan klara inför sista omgången. Sundsvall och Tingsryd möttes i denna sista omgång och Tingsryd vinner på bortais och spelar ned Sundsvall i ettan. Tingsryd behövde bara en poäng och Sundsvall alla tre. Sundsvall ledde inne i sista perioden då milliondollarman Davidson klappar in kvitteringen. Sen mot slutet tar Sundsvall ut keepern och går all in för ett vinstmål men Taif kan lägga in ett 4-3 mål i tom bur och avancera upp till allsvenskan.

IK Oskarshamn 23 p
Tingsryd 21 p
---------------
Sundsvall 16 p
Nybro 13 p
Olofström 9 p
Enköping 8 p

Rätt kul att Tingsryd klarade av sitt mål för säsongen. I synnerhet då Fahlander hamnat i Khk nu och inte kan betala upp dem före kulturen i Tingsryd. De skreks efter att Matt Davidson var ettans dyraste värvning. Det betalade sig. Inget fjant med danmarksresor här inte. Hockeykultur i väggarna i Tingsryd. Publiksnittet hemma i KS 3004 pers. Växjös dito i KS till ES 2790 i en storstad. Ni ser själva. Pajasföreningen får se upp för Tingsryd nu.

Frågan är nu om vi får tillbaka Skövde i F serien. Men splitta de och Mariestad vore nästan dumt. Tranås kanske? Jag har ingen koll här. Har ni?

Publiksnitt nämndes lite innan. Leksand i KS 7093. Pyjamaspartyna vid Vättern i slutspelet 6984. Ojvoj! Aik kom upp i 5387. Kanske där någonstans de hamnar i snitt med derby i ES. Man kanske skall gratta ES än en gång.

God kväll på er alla vid datorerna.

Inga kommentarer: